Translate

18 Aralık 2012 Salı

Kullanım Yorumlarıyla Yeni Focus

Aracı teslim aldığımdan bu yana geçen zaman diliminde tecrübe ettiğim özellikleri sizlere aktarmak isterim.


Far Düğmesi-Diz
Araçtan inişlerde, sol diz, direksiyonun sol altında, bir önceki kasa ile aynı yerde konumlanan far kumandasına değdiği zaman, farların kolayca açılmasına yol açıyor. Bunun ana sebebi, kumanda takımının çok daha yumuşak olması diye düşünülebilir.




Tavan Lambası
Tavan lambaları için bir iyi, bir de kötü haber var. İyi haber, tavanda artık hem şoför mahallini, hem de arka yolcu kısmını aydınlatan 2 adet lamba olması. Kötü haber ise, üstteki fotoğrafta görüleceği gibi, bu iki lambanın ayrı ayrı kumanda edilememesi. Diğer olumsuz taraf ise, açıkçası bu tuş takımının hangi işe yaradığı ve ayarlamaların nasıl yapılacağına dair kullanıcı dostu bir fikir vermemesi. Maalesef kullanım kitabında da bu tip bir açıklama bulunmuyor Trend X ile ilgili.




Arka koltuk diz mesafesi
Daha önceki yazılarımda da belirttiğim gibi, araç iç hacim olarak oldukça küçülmüş durumda. Yukarıdaki fotoğrafta, arka diz mesafesini görebilirsiniz.


Biniş eşiğinde çamur

Araçta yapılan bir tasarım hamlesi, günlük kullanımda, belki de hiç tahmin edilmeyen bir kusur oluşturmuş. Bunu da, Focus'un maalesef genel ergonomi kusurlarından biri olarak listemize eklemek durumundayız. Fotoğrafta da görüldüğü gibi, tam biniş eşiği, üzerine kapı kapanmasına rağmen, günlük kullanım esnasında içeriye toz ve çamuru alarak, eşikteki plastik malzeme üzerinde biriktiriyor. Hem çok kötü bir görüntü oluştururken, hem de biriken pisliğin kıyafetlere bulaşmasına sebep oluyor. Daha yakın bir görüntüyü aşağıda görebilirsiniz.
Plastik eşikteki çamur
 
Direksiyondan kumanda için sıkıntı ise, radyo, ses vb tuşlarının, korna çalarken en sık kullanılan noktalarda yerleştirilmiş olması (eski kasada, direksiyon simidinin altında idi). Bu sebeple, özellikle ani kornaya basılması gereken anlarda, parmakların altındaki tuşlara karışık şekilde basılmış oluyor ve tüm ayarlar değişiveriyor. Günlük kullanımda 3-4 defa bunu yaşamak mümkün.
 
 
 
 
 
Son olarak, yeni müzik sisteminin ön ayarlı radyo kanal sayısının 9'dan 6'ya indirilmiş olması da bence bir handikap.

Yeni müzik sistemi
 

1 yorum: