Translate

29 Ağustos 2014 Cuma

Focus'ta Makyaj Tazeleme Zamanı

2011'de Türkiye yollarına çıkan güncel Focus III kasa, deyim yerinde ise, "ağır bir makyaj" geçiriyor.

Focus II ve 2.5 serisinden sonra, büyük bir tasarım hamlesi ile, "kinetik dizayn" karakterini ön plana çıkartan ve piyasada büyük beğeni toplayan III serisi, bu yeni makyajlı kasasında, güncel Fiesta modelinin ön görünümünü taze bir bakış açısı ile örnek alıyor.
Focus III
Focus 2015

Yeni Ford Focus 2015, Mart 2014'de Barselona’da Dünya kamuoyuna tanıtılmıştı. Yeni 1.5 litre EcoBoost benzinli ve 1.5 litre TDCI dizel motorlarıyla dikkat çeken Yeni Focus 2015, Nisan ayı içerisinde ise Cenevre Otomobil Fuarında meraklılarının karşısına bir kez daha çıkmış oldu. Kendine yeni yüz geliştiren Ford Focus için, içeride de kokpit havasında bir tasarım benimsenmiş. Aslında içi farklı olmasa, Fort Fiesta’nın irice bir versiyonunu piyasaya çıkarıyorlarmış gibi bir algı bile doğabilir.
 
 
 
 
 
 
 

 


 Yeni Ford Focus 2015’te, altı çizilen özelliklerden birisi, geliştirilmiş sesli komut sistemi. Ford sesli komut sistemi aracılığıyla, müzik sistemi, navigasyon, klima ve cep telefonu rahatlıkla kumanda edilebiliyor. Yeni Focus için opsiyonel olarak sunulacak bir özellik de, dikey park etme asistanı. Bu sistem, mevcut Ford Focus modellerinde bulunabilen otomatik park etme sistemindeki sensörlere ek, 2 yeni sensör eklenerek geliştirilmiş. Geliştirilen bir başka sistemse, Aktif Şehir İçin Güvenlik Sistemi. Bu sistem mevcut Ford Focus modellerinde saatte 30 km’lik hızlara kadar, sürücünün geç tepki verdiği, tehlike oluşan durumlarda araca otomatik olarak fren yaptırıyordu. Yeni Ford Focus 2015 ile bu 30 km’lik sınır, saatte 50 km’ye çıkarılıyor.

Yeni Ford Focus, bu aracı çocuklarına alacak anne ve babalar için ekstra bir özellik sunuyor. MyKey adı verilen bu sistem sayesinde Ebeveynler, yüksek hız yapmayı kısıtlayabiliyor, ses sisteminin maksimum sesini düşürebiliyor, Elektronik Denge Programının ve Aktif Şehir içi Güvenlik sisteminin devrene çıkarılmasını engelleyebiliyorlar.

Yeni Ford Focus, 2014 Aralık ayında satışa çıkacak

Bu çok satan modelin yeni versiyonu, 1.5 litre EcoBoost ve TDCI motorları Avrupa’da ilk kez satışa çıkmış olacaklar. Yeni Ford Focus 2015, 1.5 litrelik EcoBoost motorlarıyla 150 PS ve 180 PS olmak üzere 2 farklı güç üretebilecek şekilde Avrupa Pazarına çıkacak. Focus, 1.5 TDI motorlaysa 95 PS ya da 120 PS güç üretecek şekilde, 2 versiyonla satışa sunulacak. Bu iki yeni motor tipi satışa çıkmaya hazırlanırken, 1.0 litrelik EcoBoost motor seçenekleri Ford Focus ‘la birlikte sunulmaya devam edecek. Yeni Ford Focus, 2014’ün Kasım ayında Ford Türkiye tarafından yapılacak etkinlikler ile duyurulacak ve Aralık ayından itibaren satışa sunulacak.
Planlanan Motor tipleri
 
Bazı ilginizi çekebilecek videolar:
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder