Translate

16 Temmuz 2012 Pazartesi

Ford 1.0 Litre EcoBoost Motor, Focus ile Türkiye yollarında

Daha önce "2012 Yılın Motoru" ödülünü alan Ford'un en yeni motoru 1.0 litrelik EcoBoost, Türkiye yollarında.
Yeni Focus modeli ile satışa sunulacak Ford’un gelmiş geçmiş en verimli ve en düşük hacimli benzinli motoru yüksek çekiş gücü, düşük karbondioksit salımı ve ekonomik yakıt tüketimi ile segmentinin standartlarını bir kez daha belirliyor.
Ford’un ileri teknolojiye sahip küçük hacimli ve 3 silindirli yeni 1.0 litrelik EcoBoost motoru Türkiye’de satışa sunuluyor. Bu yıl Avrupa'da ilk kez Focus'ta sunulmaya başlanan yeni motor yakıt ekonomisi, performans, yüksek çekiş gücü, sessizlik ve yumuşak çalışma karakteri ile 13 yıldır düzenlenen "Yılın Motoru - Engine of the Year" organizasyonu tarafından, gelmiş geçmiş en yüksek puanı alarak “2012 Yılın Motoru” ödülünü kazandı. 1.0L EcoBoost aynı zamanda "En İyi Yeni Motor" ve "1.0 Litrenin Altındaki En İyi Motor" kategorilerinde de ödüllerin sahibi oldu.

Ford'un İngiltere Dunton ve Almanya Merkenich'teki teknik merkezlerinde tasarlan 1.0L EcoBoost’un motor bloğunun bir A4 kağıdın üzerine sığacak kadar küçük olduğunu belirten Ford Otosan Pazarlama Müdürü Tibet Soysal, “1.0L EcoBoost motorumuzu Türkiye’de ilk olarak Yeni Focus ile 125PS olarak satışa sunuyoruz. Motor, alt devirlerde yakaladığı 170 Nm’lik yüksek torku geniş devir aralığında devam ettirerek yüksek çekiş gücü sağlıyor. Yeni Focus 1.0L EcoBoost 125PS, 5.0 litrelik ortalama yakıt tüketimi ve km başına 114 gr’lık CO2 salımına sahip. 1.0L EcoBoost motorlu modellerimiz yakıt tüketimini daha azaltmaya yönelik Otomatik Start-Stop, aktif ön ızgara gibi birçok çevreci teknolojiyi de beraberinde getiriyor. Bu motorla donatılan modellerimiz, sahip oldukları yakıt verimliliği ve düşük CO2 salımı özellikleriyle bundan böyle ECOnetic Teknolojisi amblemi taşıyacak” dedi.

Türkiye’de 1.0L EcoBoost motorun ilk olarak Yeni Focus ile satışına başlandığını belirten Soysal, “Segmentinin en küçük hacimli ve en düşük yakıt tüketimine sahip motoru olan 1.0L benzinli motorumuzla müşterilerimize performans ve çekiş gücünü düşük yakıt tüketimi ile sunacağız. Yeni Focus 1.0L EcoBoost’u, 1.6lt Ti-VCT 125PS benzinli motorun üzerine yaklaşık 1.500 TL fiyat farkı ile satışa sunuyoruz. Böylece senelik 15 bin km yapan bir kullanıcı araç fiyatı ve kullanım maliyetleri birlikte düşünüldüğünde 3 yılda normal benzinli motora göre 1.000 TL, dizel motora göre ise yaklaşık 6.500 TL daha az ödemiş olacak” dedi.

Satışa sunulduğu ilk günden itibaren sürüş keyfini ve güvenliği artıran akıllı teknolojileri ile öne çıkan üçüncü nesil Focus, üstün teknolojilerine yenilerini eklemeye devam ediyor. Birçoğu sınıfında birer ilk olan bu yeni teknolojiler sayesinde Yeni Ford Focus ile yolculuklar çok daha güvenli ve konforlu hale geliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder